Frisser kan niet! IJs van vers sinaasappelsap, citroensap, room en limoncello. Het heeft de structuur van sorbetijs en een licht romige nasmaak.
Je kunt de room ook weglaten en vervangen door eenzelfde hoeveelheid extra vruchtensap (dan heb je puur sorbetijs!) of kokosmelk. Heerlijk als nagerecht of gewoon even tussendoor om af te koelen. Nog lekkerder is het als je bij het serveren nog wat ijskoude limoncello over het ijs druppelt (grote druppels!!). Dit ijs is op z’n best als je het direct na het draaien (ijsmachine) serveert en eet!
- 300 ml vers geperst sinaasappelsap
- 100 ml slagroom
- 100 g crème fraîche
- Sap van 1 citroen
- 100 ml limoncello (zelf maken? Klik hier)
- 150 gram suiker
- 100 ml water
Garnering:
- muntblaadjes
- Gekonfijte citroen of sinaasappel schilletjes (zelf maken? Klik hier!)
Ijsmachine of diepvries
- Los de suiker op in het water door het te verwarmen.
- Laat deze siroop afkoelen.
- Meng de siroop dan met sinaasappelsap, limoncello en het citroensap.
- Klopt de slagroom stijf en meng met de crème fraîche.
- Meng het roommengsel met het gekoelde citrus mengsel.
- LET op: wil je geen room toevoegen: gebruik dan 200 ml extra sinaasappelsap of kokosmelk i.p.v. de room en de crème fraîche.
- Haal dit mengsel eventueel nog door een zeef om alle klontjes te verwijderen.
- Zorg dat het mengsel goed koud is en draai er dan ijs van in de ijsmachine of vries in een plastic doos en roer regelmatig om met een vork.
- Opdienen met muntblaadjes en eventueel stukjes gekonfijte sinaasappel- of citroenschil.
- Extra lekker: giet er wat ijskoude limoncello overheen!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!