“Er is toch wel Bastogne taart? Anders komen we niet!”
Er gaat geen feest voorbij in ons huis zonder de citroen Bastogne taart.
Heerlijk dat een eenvoudige taart zo gewaardeerd wordt. Eerlijk is eerlijk; het recept heb ik ergens stiekem uit een Libelle gescheurd. En natuurlijk een klein beetje aangepast…
- 300 gram Bastogne koeken
- 100 gram roomboter (ongezouten)
- 200 gram verse roomkaas of mascarpone (kan ook 0% vet Griekse yoghurt of light roomkaas zijn in tijden van crisis)
- 40 gram citroensuiker (dr. Oetker)
- 2 dl slagroom
- 2 citroenen
- Garnering is optioneel, afhankelijk van het seizoen: blauwe bessen, frambozen, aardbeien, geroosterde en gehakte noten, muntblaadjes etc.
En verder nodig: normale springvorm, 24 cm doorsnede, 8 punten
- Bedek de bodem met een rondje bakpapier.
- Verkruimel de Bastogne koeken. (zeer fijn, blender, keukenmachine)
- Smelt de roomboter.
- Meng de kruimels door de boter en druk dit mengsel zeer goed aan in de vorm.
- Koel 15 minuten.
- Maak in de tussentijd de vulling.
- Was de citroenen en maak de fijne rasp met een zesteur.
- Klop de roomkaas goed los met de suiker.
- Klop de slagroom stijf.
- Spatel de slagroom door de roomkaas met de fijne citroenrasp.
- Vul de vorm met de vulling en strijk mooi glad.
- Laat minimaal 3 uur opstijven.
- Garneer naar keuze.
- Verwijder de rand en serveer op een mooie schaal.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!