De tulbandvormen van Nordic Ware, ik krijg er nooit genoeg van. Zonder extra versiering zijn ze al prachtig, maar mèt zijn ze extra mooi. Deze keer koos ik voor de chocolade-variant met pistache-nootjes. Is het geen plaatje?
- 300 gram bloem
- 50 gram amandelmeel
- 6 gram bakpoeder
- 3 eetlepels cacao
- 300 gr suiker
- 300 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 6 eieren, op kamertemperatuur
- 150 gram pure chocolade
- pistachenootjes
En verder nodig: tulbandvorm van 2,4 liter
- Verwarm de oven voor op 160 °C en vet of spray de tulbandvorm in.
- Bloem, amandelmeel, cacoa en bakpoeder zeven.
- Doe de suiker, boter, het vanille-extract en het zout in een kom en klop deze enkele minuten tot een romig geheel.
- Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je doorklopt.
- Spatel nu de gezeefde bloem, amandelpoeder, bakpoeder en cacao door dit mengsel, probeer daarbij de luchtigheid te behouden.
- Doe het beslag in de tulbandvorm en bak deze in 60 minuten goudbruin en gaar. Een houten prikker moet er droog uitkomen.
- Laat de tulband 10 minuten afkoelen in de vorm en stort deze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
- Smelt de chcolade au bain-marie.
- Verdeel de gesmolten chocolade over de tulband en garneer meteen met de grofgehalte pistache-nootjes.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!