De tulbandvormen van Nordic Ware, ik krijg er nooit genoeg van. Zonder extra versiering zijn ze al prachtig, maar mèt zijn ze extra mooi. Deze keer koos ik voor de chocolade-variant met pistache-nootjes. Is het geen plaatje?

  • 300 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 6 gram bakpoeder
  • 3 eetlepels cacao
  • 300 gr suiker
  • 300 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 6 eieren, op kamertemperatuur
  • 150 gram pure chocolade
  • pistachenootjes

En verder nodig: tulbandvorm van 2,4 liter

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en vet of spray de tulbandvorm in.
  • Bloem, amandelmeel, cacoa en bakpoeder zeven.
  • Doe de suiker, boter, het vanille-extract en het zout in een kom en klop deze enkele minuten tot een romig geheel.
  • Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je doorklopt.
  • Spatel nu de gezeefde bloem, amandelpoeder, bakpoeder en cacao door dit mengsel, probeer daarbij de luchtigheid te behouden.
  • Doe het beslag in de tulbandvorm en bak deze in 60 minuten goudbruin en gaar. Een houten prikker moet er droog uitkomen.
  • Laat de tulband 10 minuten afkoelen in de vorm en stort deze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
  • Smelt de chcolade au bain-marie. 
  • Verdeel de gesmolten chocolade over de tulband en garneer meteen met de grofgehalte pistache-nootjes.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!