Geïnspireerd door Angelique Schmeinck….. een chocolade lava cakeje wordt heel bijzonder door een kloddertje slagroom met lemon curd, olijven en wat geschaafde champignons…. Ja! Een bijzondere combinatie, zoet, zout en bitter. Ik vind het heerlijk!
Voor 12 kleine cakejes (of 6 grotere, zie foto)
- Voor het recept voor de chocolade cakejes klik hier
- 1 bekertje slagroom (250 ml)
- 4-5 eetlepels lemoncurd (of naar smaak meer)
- limoen of citroenrasp
- 1 potje Taggiasche olijven (te koop bij AH)
- enkele champignons
- Klop de slagroom stijf en voeg de lemoncurd naar smaak toe, zet koud weg.
- Rasp de schil van de schoongeboende limoen of citroen.
- Schaaf de champignon (maak goed schoon) flinterdun.
- Laat de olijven uitlekken.
- Bak de cakejes volgens recept en serveer ze gloeiend heet met room, olijven, rasp van citroen of limoen en de champignons.
Tip: in plaats van de slagroom kun je ook een bolletje ijs nemen met een scheutje limoncello of wat lemoncurd.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!