Veel eenvoudiger bestaat niet, deze chocokoek is werkelijk supersimpel om te maken. Varieer met andere noten, stukjes (witte) chocolade of zuidvruchten die je lekker vindt. In plaats van Mariakoekjes kun je natuurlijk ook andere koekjes gebruiken. De chocokoek blijft in een luchtdichte doos op een koele plaats enkele weken goed. Je kunt de stukjes ook makkelijk invriezen. Het recept is van de Nieuw-Zeelandse Annabel Langbein en komt uit het boek ‘Simple Pleasures’.

  • 150 g boter
  • 270 g Mariakoekjes, fijngestampt
  • 2 el cacao
  • 100 g geraspte kokos
  • 175 g chocolate chips (Nestlé)
  • 75 g gedroogde cranberry’s
  • 75 g rozijnen
  • 100 g geschaafde amandelen
  • 1 blikje gecondenseerde melk (400 g)

En verder nodig: bakvorm of schaal van ongeveer 30 X 24 cm

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Bekleed de vorm met bakpapier.
  • Laat de boter smelten in een steelpan. Haal de pan van de warmtebron.
  • Voeg de koekkruimels en de cacao toe en meng goed.
  • Doe over in de bakvorm en spreid met natte spatel of natte handen gelijkmatig over de vorm en druk goed aan. Het lijkt nu heel klef maar dat komt goed na het bakken.
  • Strooi er de kokos, chocolate-chips, cranberry’s, rozijnen en amandelen overheen.
  • Besprenkel alles gelijkmatig met de gecondenseerde melk.
  • Bak de koek licht goudbruin in ongeveer 20-25 minuten.
  • Laat helemaal afkoelen en zet in de koelkast om door en door koud te laten worden.
  • Snijd in repen of blokjes.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email