Dat lekker koken niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn bewijst deze simpele hartige taart. Wil jij het jezelf nog makkelijker maken? Gebruik dan kant-en-klaar deeg voor hartige taart of 4-5 plakjes bladerdeeg. Varieer naar eigen smaak door bijvoorbeeld het toevoegen van blauwe kaas. Eet er een groene salade bij en je hebt een heerlijke maaltijd!
Deeg:
- 150 g koude boter, in blokjes
- 300 g bloem
- 2 eieren
- zout
Vulling:
- 3 prei, schoongemaakt in ringetjes
- 1 bakje champignons, in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 4 eieren
- 200 ml crème fraîche
- zout, peper
- nootmuskaat
- 100 g geraspte kaas
- boter of olie om in te bakken
En verder nodig: springvorm of quichevorm van 24 cm
- Kneed van de bloem, boter, eieren en het zout een deeg. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Bak in een grote koekenpan de champignons in een beetje olie of boter. Schep uit de pan en zet even apart.
- Bak de ui glazig. Voeg de prei toe en bak lekker door.
- Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Laat het mengsel even uitlekken in een vergiet om het vocht kwijt te raken.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Haal het deeg na een uur uit de koeling en rol uit tot een ronde plak.
- Bekleed de ingevette springvorm of quichevorm met het deeg en prik in met een vork.
- Klop in een kom de eieren met de crème fraîche goed los.
- Verdeel het prei-champignonmengsel over het deeg en bestrooi met de kaas.
- Schenk het eimengsel erover.
- Bak de quiche in circa 25 minuten gaar en goudbruin middenin de oven.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!