Dat lekker koken niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn bewijst deze simpele hartige taart. Wil jij het jezelf nog makkelijker maken? Gebruik dan kant-en-klaar deeg voor hartige taart of 4-5 plakjes bladerdeeg. Varieer naar eigen smaak door bijvoorbeeld het toevoegen van blauwe kaas. Eet er een groene salade bij en je hebt een heerlijke maaltijd!

Deeg:

  • 150 g koude boter, in blokjes
  • 300 g bloem
  • 2 eieren
  • zout

Vulling:

  • 3 prei, schoongemaakt in ringetjes
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • zout, peper
  • nootmuskaat
  • 100 g geraspte kaas
  • boter of olie om in te bakken

En verder nodig: springvorm of quichevorm van 24 cm

  • Kneed van de bloem, boter, eieren en het zout een deeg. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Bak in een grote koekenpan de champignons in een beetje olie of boter. Schep uit de pan en zet even apart.
  • Bak de ui glazig. Voeg de prei toe en bak lekker door.
  • Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Laat het mengsel even uitlekken in een vergiet om het vocht kwijt te raken.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Haal het deeg na een uur uit de koeling en rol uit tot een ronde plak.
  • Bekleed de ingevette springvorm of quichevorm met het deeg en prik in met een vork.
  • Klop in een kom de eieren met de crème fraîche goed los.
  • Verdeel het prei-champignonmengsel over het deeg en bestrooi met de kaas.
  • Schenk het eimengsel erover.
  • Bak de quiche in circa 25 minuten gaar en goudbruin middenin de oven.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email