Bietjes zijn weer hip, en bovendien niet duur. Probeer wat verschillende soorten te kopen en maak dit feestelijke gerecht. Chioggiabietjes hebben van die mooie ringen en hebben een zacht-zoete smaak. Ze zijn daardoor juist heel goed rauw te eten. Als je ze kookt verliezen ze hun prachtige kleur dus dat zou ik niet doen. Biet gaat goed samen met geitenkaas maar als de daar niet van houdt kun je die natuurlijk prima weglaten.

  • verschillende soorten bietjes (rode, gele, chioggia biet)
  • zachte geitenkaas, verkruimeld
  • geroosterde pijnboompitjes
  • kappertjes
  • dressing van olijfolie en fruitige azijn (frambozen, mango, aardbei, appel)
  • evt. wat balsamicoparels

En verder nodig: een mandoline of goede keukenschaaf

  • Was de bietjes, schil ze eventueel, en snijd ze op de mandoline of met een schaaf in hele dunne plakjes.
  • Leg ze om-en-om op het bord.
  • Verdeel de geitenkaas en de kappertjes erover.
  • Maak een wat ‘dikkige’ dressing van goede olijfolie en een lekkere azijn en besprenkel de bietjes hiermee.
  • Als je balsamicoparels kunt krijgen kun je deze ook nog gebruiken voor wat extra garnering. (Vorig jaar met kerst verkrijgbaar bij Albert Heijn.)
  • Maak af met de geroosterde pijnboompitjes.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!