Soms eet je iets in een restaurant en dan denk je “dat ga ik thuis even namaken”. Dat gebeurde met dit eenvoudige maar lekkere gerechtje. Echt heel makkelijk te maken en het ziet er meteen vrolijk uit. Bladerdeeg, geitenkaas en komkommer. Ik garneerde het met wat uitgebakken spekjes, maar je kunt ook gewoon wat verse kruiden erover strooien. Veel eenvoudiger kan het niet…
Nodig per persoon:
- 1 plakje bladerdeeg
- wat zachte, smeerbare geitenkaas of roomkaas met bieslook
- wat plakjes dun geschaafde komkommer
- evt. wat uitgebakken, fijngesneden spekjes voor garnering of wat verse kruiden
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en ontdooi even.
- Snijd een cirkel uit het bladerdeeg of gebruik een uitsteekvorm.
- Leg op een vel bakpapier en prik er een paar gaatjes in.
- Bak het bladerdeeg zo’n 10 minuten op 220 graden in een voorverwarmde oven.
- Haal uit oven en laat even afkoelen.
- Bestrijk met een dun laagje geitenkaas en verdeel de komkommerplakjes erover.
- Bestrooi met wat uitgebakken spekjes of verse kruiden en eventueel nog wat versgemalen peper en zout.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!