Doe eens wat anders met asperges! Maak bijvoorbeeld dit mooie voorgerecht met knapperige, rauwe bloemkool en gerookte zalm. Geen zin om bloemkool fijn te hakken? Koop dan de kant-en-klare ‘bloemkoolrijst’ van de Albert Heijn en gebruik de rest de volgende dag voor een bloemkoolpizza of bloemkoolkoekjes. De smaken combineren fantastisch en het ziet er ook nog eens leuk uit! En voor de liefhebbers…. ook nog koolhydraatarm.
Voor 2 personen:
- 4 asperges
- 100 g gerookte zalm, fijngesneden
- 2 handjes fijngesneden bloemkool
- wat verse dille, fijngeknipt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 volle eetlepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel citroen- of witte balsamicoazijn
- zout en vers gemalen peper
- Snijd ongeveer 1 cm van de houtige onderkant van de asperges af en schil ze vanaf het kopje met een dunschiller.
- Snijd met een scherp mes de asperges in de lengte in dunne plakken of gebruik een mandoline als je deze hebt.
- Breng een grote pan water met een snuf zout aan de kook. Doe de aspergeslierten in het water en houd het net tegen de kook aan voor 8 minuten. Heb je een stoomoven, stoom de aspergeslierten dan 8 minuten op 100 graden.
- Laat de asperges afkoelen.
- Meng ondertussen de bloemkoolrijst en de stukjes zalm door elkaar. Voeg ook wat verser dille toe. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Maak de dressing van de olijfolie, mosterd, honing en azijn. Klop goed door elkaar.
- Roer de dressing door het bloemkool-zalmmengsel.
- Leg de asperges op een bord en serveer met het bloemkool-zalmmengsel. Met een ijsbolletjestang maak je mooie bolletjes.
- Garneer eventueel met wat dille en druppels dressing.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!