Dit is weer zo’n prachtig gerechtje van Alberto Musacchio en Malu Simoes uit het boek Vegeterranean. Een cappuccino van groene asperges, een heerlijk licht en feestelijk voorgerechtje.
Voor 4 personen:
- 1 bosje groene asperges (16 asperges)
- 30 gram boter
- 1 kleine ui of een sjalot
- 125 ml slagroom
- zout, peper naar smaak
- nootmuskaat (liefst versgemalen)
- Snij de houtige uiteinden van de asperges.
- Schil met de dunschiller, bewaar de schillen en de uiteinden.
- Neem 320 ml water en breng aan de kook.
- Kook de asperges 3 minuten en haal ze uit het water met de schuimspaan, bewaar het water.
- Snij de kopjes eraf en hak de stelen in kleine stukjes (zet alles weg tot opdienen).
- Snipper de ui heel fijn (zet weg tot opdienen).
- Gebruik hetzelfde water vervolgens weer en kook hierin de schillen en uiteinden gedurende 40 minuten zodat de bouillon een goede aspergesmaak krijgt.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Klop de slagroom stijf en breng over in een spuitzak.
Serveren
- Bak de ui, stukjes asperges en de kopjes (voorzichtig) in de boter.
- Verwarm de bouillon.
- Neem mooie glazen (champagne of wijn glazen) en verdeel de ui, stukjes asperge en kopjes (hou er 4 achter) over de glaasjes.
- Giet dan de hete bouillon (ongeveer 80 ml per glas) in de glaasjes.
- Spuit in elk glaasje een mooie toef slagroom, garneer met de laatste asperge kopjes en maal er nog wat nootmuskaat op.
Serveer direct!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!