Dit dessert is een allemansvriend. Verse aardbeien, ijs, likeur en munt-room samen in een glas. Ik gebruikte Aperol als likeur maar je kunt natuurlijk ook iets anders gebruiken. Maar ook zonder likeur gaat dit dessert er in als koek!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 170 gram kwark
  • merg van ½ vanillestokje
  • 35 gram suiker
  • 0,7 dl slagroom
  • 1,7 dl slagroom
  • 500 gram aardbeien
  • paar takjes munt
  • 4 bolletjes ijs (mango of andere frisse smaak)
  • wat aardbeienlikeur of Aperol
  • en verder nodig: 4 glazen of ijscoupes, staafmixer

 

  • Klop 0,7 dl slagroom met de 35 gram suiker en vanillemerg op tot yoghurtdikte. Meng dit met de kwark en schep dit voorzichtig in glazen.
  • Snijd de 1/3 van de aardbeien in grove stukjes, verdeel deze op de kwark en zet het glas koel weg.
  • Pureer de rest van de aardbeien met wat likeur tot het klontvrij is en zet koel weg.
  • Pluk de muntblaadjes en snijd in zeer dunne reepjes.
  • Klop de andere 1,7 dl slagroom op met de fijn gesneden mint tot yoghurtdikte zonder suiker en zet koel weg.
  • Maak het dessert af vlak voor serveren: schep op de aardbeien een bolletje ijs, giet er de aardbeienpuree over en schep daarover de opgeklopte munt-room. Garneer met een blaadje munt.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email