Wie lust dat nou niet, zelfgebakken cakemandjes met verse aardbeien. Extra smaakvol door een klein laagje lemon curd, die je natuurlijk ook zelf kunt maken. Maar mocht je hier geen tijd voor of zin in hebben dan is het natuurlijk ook gewoon in de supermarkt te koop. De short-cake vorm die ik gebruikte is overigens geen must. Je kunt ook prima werken met losse (siliconen) vormpjes, die tegenwoordig voor een habbekrats te koop zijn. Pas nog een doosje van 6 voor € 1,99 bij de Lidl gekocht.
Voor de cakejes:
- 130 gram zelfrijzend bakmeel
- 130 gram suiker
- 80 gram boter
- 120 ml melk
- 1 ei
- vanille-extract
- 2 gram zout
Voor de vuling:
- 6 theelepels lemon curd
- slagroom
- aardbeien
- mint- of basilicumblaadjes, in reepjes
- poedersuiker
En verder nodig: shortcake-vorm Nordic Ware of 6 losse vormpjes, bakspray of boter om in te vetten
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet of spray de vorm of vormpjes heel goed in. Als je siliconenvormpjes gebruikt hoeft dat niet.
- De alle ingrediënten voor de cakejes in een kom. Mix op een lage stand totdat alles goed gemengd is. Mix dan nog 2 minuten op middelhoge stand.
- Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes.
- Bak in de oven op 170 graden voor 18-20 minuten.
- Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en voordat je ze lost en verder af laat koelen op een rooster.
- Vul de cakes met een laagje lemon curd, een laagje slagroom en de aardbeien. Garneer met poedersuiker en met wat dunne reepjes munt of basilicum.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!