Deze cake, snel tussendoor, gebakken voor een iemand die geen melkproducten mag terwijl ik geen plantaardige margarine in huis had. Daarnaast willen we allemaal een beetje op de suiker inname letten! Dus een deel van de suiker vervangen door kokos, de boter door zonnebloemolie! versiering met gesmolten, pure chocolade en wat mooie decoratie sterren, schuimpjes, schaafsel en gouden bolletjes! Deze cake is het lekkerste, lauw en vers. Door minder suiker en ander vet wordt deze cake sneller droog.

Voor 1 standaard cakeblik

    •  150 ml zonnebloemolie
    • 100 gram suiker
    • 1 tl vanille-essence 
    • 60 gram kokos (gedroogde)
    • 3 eieren (groot) of 4 kleine eieren
    • 180 gram zelfrijzend bakmeel
    • snufje zout
    • versiering, te koop bij alle supermarkten
    • bakpapier
    • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
    • Knip een stuk bakpapier voor het cakeblik
    • Vet het bakpapier in met wat olie of bakspray (heel weinig)
    • Mix de olie, eieren en suiker schuimig (zeker 5 minuten)
    • Meng dan de vanille, zout, kokos en de gezeefde bloem door het mengsel (voorzichtig, zorg dat het luchtig blijft)
    • Breng over in bakblik en bak in 40 minuten gaar.
    • Laat afkoelen op rooster (10 minuten) en stort dan de cake op het rooster, verwijder bakpapier en koel af.
    • Versier eventueel.

    Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
    Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

    Eet smakelijk!