Een nagerecht uit het boek ‘Simpel’ van Ottolenghi. Zoals zo vaak is ‘vers’ hier het belangrijkste. Zorg dus voor een verse burrata, koop of bestel hem bij je kaasboer. Een verse burrata bestaat aan de buitenkant uit mozzarella en de binnenkant is heel romig. De zoete, geroosterde druiven smaken er heerlijk bij. Kun je geen burrata krijgen, dan is mozzarella een goed alternatief. Je hebt voor dit recept wel een grillpan of grillplaat nodig. Erg leuk als kaasgerecht in een menu!

Voor 4 personen:

  • 40 rode druiven zonder pit, gewassen
  • 2 bollen burrata, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels sherryazijn of balsamico
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ½ theelepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ½ theelepel venkelzaad
  • verse basilicum
  • 8 stokjes
  • Meng in een kom de azijn, olie, knoflook, suiker, venkelzaad, snuf zout en royaal gemalen peper. Doe de druiven erbij en laat marineren. (maak dit vooraf en laat halve dag staan)
  • Rijg 5 druiven aan elk stokje. Bewaar de marinade.
  • Zet een grillpan op middelhoog vuur. Leg de spiesen in de pan en grill ze 2-3 minuten. Draai ze af en toe om.
  • Scheur de burrata vlak voor het opdienen doormidden en leg een halve burrata op elk bord.
  • Leg 2 spiesen op elk bord en schep wat van de marinade over de burrata.
  • Garneer met gescheurde blaadjes basilicum en serveer meteen.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!