Lekker kan soms kinderlijk eenvoudig zijn. Als je maar goede ingrediënten gebruikt! Deze burrata-dip is daar een voorbeeld van. Ontstaan met wat ik nog in de koelkast had staan. Geef er lekker vers stokbrood bij, repen geroosterd brood of lekkere toastjes. Garneren kan natuurlijk met wat jij in huis hebt; de meeste verse kruiden lenen zich hiervoor. Maar ook grof gehakte stukje noot of granaatappelpitjes doen het prima in deze dip.
- 1 mooie bol burrata
- half potje crème fraîche
- goede olijfolie extra vierge of bijv. basilicumolie
En voor de toppings kun je denken aan:
- kleine (taggia) olijfjes
- kappertjes
- zoete paprika druppels
- zwarte knoflook parels
- reepjes basilicum
- grof gehakte pistachenootjes
- in reepjes gesneden half gedroogde tomaat
- stukje ansjovis
- limoen- of citroenrasp
- Haal de burrata op tijd uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
- Leg de burrata in het midden op een bord en snij hem vanaf boven kruislings in achter. ‘Trek en duw’ hem open zodat hij zich verspreid over het bord.
- Roer de crème fraîche los met een beetje olijfolie (of wat olie uit het potje van je half gedroogde tomaatjes), wat peper en zout.
- Verdeel de crème fraîche over de burrata.
- Garneer met de door jouw gekozen toppings.
- Swirl er wat lekkere olijfolie overheen.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!