Een makkelijk maar o zo lekker hapje: bruchetta met vitello tonnato. De broodjes kun je van tevoren in de oven bakken, maar doe de topping er zo laat mogelijk op, anders worden de broodjes zacht, en die wil je juist lekker knapperig. Koop ook goeie tonijn en fricandeau, want met kwalitatief goede spullen smaakt immers alles lekkerder!

Voor 12 bruschetta’s:

  • 1 stokbrood
  • olijfolie (ik gebruikte gerookte olijfolie)
  • 12 plakjes dun gesneden fricandeau (ongeveer 150 gram)
  • kappertjes
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 6 ansjovisfilets op olie (of ansjovispasta in een tube)
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • flinke kneep citroensap
      • Laat de tonijn uitlekken.
      • Doe de tonijn in een bakje samen met de crème fraiche, de mayonaise, de ansjovis, het citroensap, en flink wat versgemalen peper.
      • Maak er met een staafmixer een fijne gladde saus van. Voeg naar smaak nog wat mayonaise, citroensap of peper toe.
      • Verwarm de oven voor op 200 graden.
      • Snijd het stokbrood in sneetjes.
      • Bestrijk elk sneetje stokbrood met wat goede olijfolie. Strooi hier wat peper en zout over.
      • Leg de broodjes op een ovenrooster en bak ze in zo’n 5 minuten lichtbruin.
      • Beleg de broodjes met een plakje fricandeau, schep er wat tonijnsaus op en maak af met een paar kappertjes en nog wat versgemalen peper.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!