Eenvoudiger kan niet; smaakvoller ook niet.
Met wat (oud) brood, knoflook, rijpe tomaat, goede olijfolie, basilicum, verse peper en zout maak je het heerlijkste borrelhapje of lunch ooit.
3 sneetjes per persoon (4 personen)
- 12 sneetjes (oud) brood van 1 cm dik (stokbrood, zuurdesembrood, ciabatta)
- extra Virgin olijfolie
- enkele tenen knoflook (om het brood mee in te wrijven en door de tomaat)
- el witte wijnazijn
- 3 grote rijpe tros- of Roma tomaten
- 3 takjes basilicum
toast het brood op een gril, grillpan of in het tostiapparaat
smeer het warme brood in met tenen knoflook, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout
gebruik alleen de buitenkanten van de tomaat (haal de pitjes, vocht eruit) en snij in kleine blokjes
snij de basilicum in reepjes
meng de tomaat met een scheutje olijfolie, basilicum, eventueel een geperst teentje knoflook, olie en azijn (paar druppels)
maak op smaak met peper en zout
maak dit laatste mengsel altijd vers!
beleg de broodjes vlak voordat je ze gaat eten
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!