Eenvoudiger kan niet; smaakvoller ook niet.
Met wat (oud) brood, knoflook, rijpe tomaat, goede olijfolie, basilicum, verse peper en zout maak je het heerlijkste borrelhapje of lunch ooit.
3 sneetjes per persoon (4 personen)
- 12 sneetjes (oud) brood van 1 cm dik (stokbrood, zuurdesembrood, ciabatta)
- extra Virgin olijfolie
- enkele tenen knoflook (om het brood mee in te wrijven en door de tomaat)
- el witte wijnazijn
- 3 grote rijpe tros- of Roma tomaten
- 3 takjes basilicum
-
toast het brood op een gril, grillpan of in het tostiapparaat
-
smeer het warme brood in met tenen knoflook, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout
-
gebruik alleen de buitenkanten van de tomaat (haal de pitjes, vocht eruit) en snij in kleine blokjes
-
snij de basilicum in reepjes
-
meng de tomaat met een scheutje olijfolie, basilicum, eventueel een geperst teentje knoflook, olie en azijn (paar druppels)
-
maak op smaak met peper en zout
-
maak dit laatste mengsel altijd vers!
-
beleg de broodjes vlak voordat je ze gaat eten
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!