Eenvoudiger kan niet; smaakvoller ook niet.

Met wat (oud) brood, knoflook, rijpe tomaat, goede olijfolie, basilicum, verse peper en zout maak je het heerlijkste borrelhapje of lunch ooit.

3 sneetjes per persoon (4 personen)

  • 12 sneetjes (oud) brood van 1 cm dik (stokbrood, zuurdesembrood, ciabatta)
  • extra Virgin olijfolie
  • enkele tenen knoflook (om het brood mee in te wrijven en door de tomaat)
  • el witte wijnazijn
  • 3 grote rijpe tros- of Roma tomaten
  • 3 takjes basilicum
  • toast het brood op een gril, grillpan of in het tostiapparaat

  • smeer het warme brood in met tenen knoflook, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout

  • gebruik alleen de buitenkanten van de tomaat (haal de pitjes, vocht eruit) en snij in kleine blokjes

  • snij de basilicum in reepjes

  • meng de tomaat met een scheutje olijfolie, basilicum, eventueel een geperst teentje knoflook, olie en azijn (paar druppels)

  • maak op smaak met peper en zout

  • maak dit laatste mengsel altijd vers!

  • beleg de broodjes vlak voordat je ze gaat eten

     

     

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!