Tja, als je vers roomijs draait heb je veel eiwitten over… 7 om precies te zijn. Dus ik dacht wat zal ik daar eens mee doen? Ik had nog veel geraspte kokos in huis dus ik dacht dat wordt ‘m: kokoskoeken. Zo gezegd zo gedaan. Deze keer met een beetje amandelmeel erbij en wat limoenrasp. Lekker bros van buiten en nog een beetje chewy van binnen. Hmmmm!

Voor 6 grote en 8 kleinere koekjes:

  • 4 eiwitten
  • 175 gram fijne tafelsuiker
  • 200 gram kokosrasp
  • 50 gram amandelmeel
  • Rasp van 1 limoen

En verder nodig: KitchenAid of andere standmixer met garde, bakplaat met vel bakpapier, ijsschep of 2 lepels

  • Zorg dat de kom van je KitchenAid of andere standmixer echt vetvrij is. Je kunt hem eventueel vetvrij maken door een klein beetje azijn op een vel keukenpapier te doen en je kom daarmee goed schoon te maken.
  • Doe de eiwitten in de kom en zet eerst langzaam en dan hoger. Je gaat eigenlijk een soort meringueschuim maken. Voeg de suiker in gedeelten toe terwijl je de mixer laat draaien.
  • Als je lekker stevig schuim hebt kan de limoenrasp, de kokos en de amandelmeel erbij. Laat de mixer op de lage stand draaien zodat je het er net even doorheen mengt en zet de mixer dan uit.
  • Verwarm je oven nu voor op 175 °
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak met een ijsschep of 2 lepels kleine hoopjes. Je hoeft niet veel ruimte ertussen te laten want ze worden niet veel groter.
  • Bak de koekjes zo’n 20-25 minuten. Ze zien nog wat bleekjes als ze goed zijn, bak ze niet te lang dan blijven ze lekker chewy van binnen.
  • Laat ze van de bakplaat af op een rooster afkoelen. Je zult merken dat ze nog brosser worden als ze uit de oven komen.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!