Deze broodjes zag ik in een “Foodies” van een jaar geleden. Grappig gevormde broodjes door de strikjes en gevuld met een gekookt eitje, zalm, feta en kappertjes. Als variatie maakte ik de andere helft met ham, kaas, oregano en tomaten. Zo leuk als je de broodjes dan opensnijdt!
Ik heb zelf brooddeeg gemaakt met mijn eigen zuurdesem maar je kunt ook een kant-en-klare broodmix gebruiken.
Zelf de broodmix maken: klik hier
OF
– 1 pak Koopmans (wit of bruinbroodmix)
Voor 6 broodjes
- 75 -100 gram gerookte zalm in stukjes gesneden
- Klein stukje feta (1/3 pakje) in kleine blokjes gehakt
- 1 lepel kappertjes
- 1 volle el dille (vers) fijngehakt of gedroogd
- 6 hard gekookte en gepelde eieren
Variant:
Voor 6 broodjes
- 75 gram ham in blokjes of stukjes gesneden
- 4 el geraspte kaas
- 3 el gedroogde tomaatjes in kleine stukjes gehakt
- 1 volle el oregano
Touwtjes welke je minimaal 1 uur laat weken in water (tegen de verbranding) of raffia.
- Maak het brooddeeg volgens ons recept of volgens de verpakking van de broodmix.
- Na het eerste uur rijzen kun je het deeg verdelen in 6 bolletjes en deze nog 30 minuten laten narijzen (onder een theedoek, zorg dat je de ondergrond goed bestrooid met bloem zodat ze niet gaan plakken).
- Verwarm dan de oven op 220 graden.
- Druk de bolletjes plat (cirkels) en leg er vulling op (de zalm, feta, kappers leg je onder het ei) en vouw de randen goed dicht als een soort bolvormige pakketjes (zie foto).
- Je moet de rand goed vastdrukken anders kan de vulling er uit lopen
- Maak een bakplaat klaar met keukenpapier (of gebruik een pizza/ovensteen).
- Bindt de touwtjes om de broodjes.
- Bestrooi ze met een zeefje nog met een beetje bloem.
- Bak ze gaar in ongeveer 25 minuten (je kunt ze de laatste 5 minuten ook even omdraaien omdat de vulling naar beneden zakt en de onderkant dan een beetje “vochtig” kan worden).
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!