Mozzarella kennen we vooral uit de traditionele Italiaanse gerechten met tomaat en basilicum. Mozzarella kan echter uitstekend gebruikt worden in een Oosters getint broodje! De combinatie van mozzarella met zoete chilisaus is echt heerlijk. Gewoon een keer uitproberen!
Amuse of borrelhapje (16 sneetjes brood)
- lekker stokbrood, ciabatta met of zonder noten/rozijnen (dat laatste is ook heel erg lekker in deze combinatie)
- 2 bollen mozzarella
- 1 stengel bosui
- zoete chilisaus naar keuze
- sesamzaadjes
- optioneel: koriander en gebakken uitjes (potje)
- snij 16 sneetjes brood
- snij de mozzarella in 4 helften, leg op de platte kant en zorg dat je 16 schijfjes kunt snijden
- hak de bosui heel fijn
- leg de mozzarella op de broodjes
- bedruppel rijkelijk met zoete chilisaus
- garneer met bosuitjes en sesamzaadjes
- Optioneel met fijngehakte koriander en/of gebakken krokante uitjes
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!