Frisse salade, een beetje aangepast, uit de salade special van Delicious. Ik heb alleen couscous gebruikt van broccoli (en geen combinatie met echte couscous) waardoor deze salade koolhydraatarm en lekker licht wordt. Heel snelle salade als je besluit om kant en klare broccoli couscous te kopen!
Voor 4 personen:
- 350 gram broccoli roosjes (of zakje broccoli couscous, kant en klaar)
- 4 eL extra vierge olijfolie
- 1 rode chilipeper
- 4 ansjovisfilets, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 bosje peterselie, fijn gehakt
- 2 kropjes baby-romaine sla
- 150 gram lekkere feta
- 2 limoenen (een voor de zestes en het sap, een in partjes voor de garnering
- lekker boord (pitabroodjes, Turks brood of ander vers brood)
- Maak de sla schoon en droog (zorg dat de bladeren niet scheuren).
- Maal de broccoli roosjes tot couscous in de keukenmachine (of koop kant-en-klare couscous).
- Meng de olie, limoensap (van 1 limoen), de zestes (van 1 limoen), de knoflook, rode peper, ansjovis en peterselie door de couscous. Proef en voeg eventueel meer olie of limoensap toe.
- Rooster het brood.
- Vul de slablaadjes met couscous, verkruimel de feta boven de couscous en serveer met knapperig brood en partjes limoen.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!