Een heerlijk hoofd- of bijgerecht op warme dagen! Of als onderdeel van je buffet of BBQ. Maak de couscous al een avond van tevoren dan hoef je de volgende dag alleen nog de blaadjes sla te vullen. De hoeveelheden zijn voldoende voor vier personen als hoofdgerecht. Geef er dan een lekker stuk (stok)brood bij en een heerlijk glas witte wijn of rosé. Heb je wat over? Eet de couscous de volgende dag dan als lunch.
- 6 el goede olijfolie
- 150 g couscous
- 350 g broccoliroosjes
- 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
- 2 rode pepers, zonder zaadlijsten en fijngesneden
- 4 ansjovisfilets in olijfolie, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- 4 kropjes baby-romaine sla,
- 150 g feta
- 2 limoenen, in partjes
En verder nodig: keukenmachine
- Breng 200 ml water met 2 el olijfolie en een flinke snuf zout aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat 5 min. wellen.
- Maal in de keukenmachine de broccoliroosjes fijn, tot ‘couscous’.
- Roer de couscous met een vork los.
- Meng de broccoli en peterselie door de couscous.
- Meng de rode peper, de ansjovisfilet en de knoflook door de rest van de olijfolie en schep door de couscous.
- Laat de couscous afkoelen.
- Haal de blaadjes van de baby-romaine sla los.
- Verkruimel de feta en meng door het couscousmengsel.
- Vul de blaadjes sla met het couscousmengsel en leg ze op een mooie schaal. Server met de limoenpartjes.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!