Dit heerlijke dessert is geïnspireerd op een recept van Donna Hay. Ik maakte het zelf toen ik briochebrood over had. Ik had niet voldoende vers fruit in huis dus vulde het aan met wat diepvriesfruit. Dat gaat overigens uitstekend. Het is een machtig nagerecht dus houd daar met je voorgaande gangen rekening mee of serveer kleinere porties.
- 8 plakken brioche brood
- 8 theelepels lemon curd
- 150 ml volle melk
- 250 ml slagroom
- 1 tl vanille extract
- 2 el fijne suiker
- 3 scharreleieren
- 100 gr verse frambozen
- 100 gr blauwe bessen
- 1 el witte basterdsuiker
- poedersuiker om te bestrooien
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet of spray je ovenschaal lichtjes in.
- Bestrijk de plakken brioche brood met een laagje lemon curd en verdeel ze over de ovenschaal.
- Klop de melk, slagroom, vanille extract, fijne suiker en eieren door elkaar met een garde en schenk dit over de sneetjes brioche.
- Verdeel de frambozen en blauwe bessen tussen en over de sneetjes brioche en strooi de basterdsuiker er gelijkmatig overheen.
- Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet voor 20 minuten in de oven. Haal dan de folie weg.
- Bak het brioche dessert nog zo’n 20 minuten door totdat de bovenkant een licht krokant korstje heeft. Controleer of hij misschien wat langer in de oven moet.
- Laat de schaal even afkoelen en strooi er dan nog wat poedersuiker over.
- Serveer warm of lauwwarm, dan is hij het lekkerste.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!