Wie lust ze niet… blueberry muffins. Dit recept is geïnspireerd op een recept van Eke Mariën (Bakken met Kennis) maar wel een beetje aangepast zoals ik ze het lekkerste vond. Je kunt de blauwe bessen ook vervangen door stukjes appel, frambozen, nootjes, chocolade of wat jij maar lekker vindt. Zakken bij jou de bessen ook altijd naar de bodem van de muffins? Meng dan een klein beetje bloem door de blauwe bessen voordat je deze door het beslag schept.

Voor 10 stuks:

  • 250 g patentbloem
  • 9 gram bakpoeder
  • 1 gram baking soda
  • 3 gram zout
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 60 gram olie (neutraal van smaak bijv. lijnzaad- of zonnebloemolie)
  • 125 ml karnemelk
  • beetje vanille-essence
  • rasp van 1 citroen
  • 200 gram blauwe bessen
  • 2 el rietsuiker

En verder nodig: muffinvormpjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. (hete lucht.
  • Ben je in het bezit van een ovensteen, gebruik deze dan en leg hem in de oven.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder, de baking soda, zout en de suiker boven een kom en mix goed.
  • Klop het ei los in een beslagkom en mix de olie, de karnemelk, de vanille-essence en de citroenrasp erdoor.
  • Maak een kuiltje in de bloem en giet de natte ingrediënten erbij. Meng goed, dit kan in de KitchenAid, met een mixer of met een garde maar mix niet te lang. (Het beslag is erg slap.)
  • Schep de blauwe bessen door het beslag.
  • Zet je papieren vormpjes klaar. Zet eventueel in een muffinvorm. Vul voor ¾ met het beslag. Ik gebruik hier altijd een ijsbollepel voor.
  • Strooi de rietsuiker over de muffins.
  • Verlaag nu de temperatuur van de oven naar 180 graden maar zet de muffins er meteen in op een bakplaat of op de ovensteen. (plaats midden van de oven)
  • Bak de muffins voor ongeveer 20-25 minuten, gebruik een sateprikker om te testen of ze gaar zijn.
  • Laat de muffins afkoelen op een taartrooster.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!