Bloemkoolsoep is een allemansvriend. En bovendien een makkelijke manier om groenten binnen te krijgen. Houd je niet van blauwe kaas of pesto, dan kun je deze natuurlijk gewoon weglaten. De soep kan ook zonder room voor een gezondere, lichtere variant. Wil je een koolhydraatarme soep, laat dan de aardappels achterwege. Bloemkoolsoep is overigens ook heel lekker met gerookte zalm, uitgebakken spekjes, champignons. Roer ook eens wat grove mosterd door de soep en garneer dan met geraspte oude kaas.

Voor 4 personen:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 3 middelgrote aardappels, geschild en in stukken
  • 1 middelgrote bloemkool, schoongemaakt en in roosjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml kook- of slagroom
  • olijfolie
  • een stukje blauwe kaas, bijv, gorgonzola
  • wat bacilicumpesto
  • handje pecannoten, grof gehakt

En verder nodig: blender of staafmixer

  • Verwarm een flinke scheut olie in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui en de knoflook op middelmatig vuur.
  • Voeg de bloemkool toe aan de uien en bak even kort mee.
  • Doe dan de hete bouillon erbij. Houd net tegen de kook aan voor zo’n 15-20 minuten totdat de groenten gaar zijn.
  • Doe als de bloemkool gaar is de soep over in een blender of pureer hem met een staafmixer.
  • Giet de soep terug in de pan en voeg de room toe.
  • Proef en breng op smaak met versgemalen peper en/of zout.
  • Dien de soep op in kommen of borden met wat stukjes blauwe kaas, een lepeltje pesto en wat grof gehakte pecannoten.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!