Al een paar jaar hip, vooral onder hen die koolhydraatarm willen eten; de bloemkoolpizza. Albert Heijn verkoopt zelfs kant-en-klare bloemkoolbodems. Maar jij maakt hem natuurlijk gewoon zelf! Niet moeilijk, wel zo lekker. Gebruik alle toppings die jij anders ook lekker vindt op een pizza. Zelfs bij kinderen gaat hij erin als koek. Dus waarom probeer je het niet gewoon een keer…?
Voor 1 grote plaatpizza of 4 kleine ronde pizza’s
Voor de bodem:
- ½ grote of 1 kleine bloemkool
- 1 ei
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 80 gram kaas
- peper en zout
Voor op de pizza:
- tomatensaus
- olijven in plakjes
- paprika in stukjes
- plakjes ham
- geraspte kaas
- verse basilicum
En verder nodig: keukenmachine, schone theedoek
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de bloemkool en snij in stukken. Maal in de keukenmachine tot fijne kruimels.
- Doe de bloemkool in een glazen schaal een paar minuten in de magnetron of kook hem een minuut of vijf.
- Laat de bloemkool goed uitlekken.
- Doe de bloemkool over in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
- Doe de bloemkool in een kom met het ei, de oregano, de kaas, wat zout en peper en meng goed door.
- Verdeel het mengsel egaal over een met bakpapier beklede bakplaat of maak er een paar kleinere bodems van. Maak de bodem lekker dun, gebruik eventueel een roller om goed aan te drukken.
- Bak de bodems 20-25 minuten. De bodem moet al een beetje hard en lichtbruin worden.
- Haal uit de oven en schakel de oven terug naar 200 graden.
- Beleg de bodems met tomatensaus, kaas, olijven, paprika en plakjes ham.
- Schuif weer de oven in voor 15-20 minuten.
- Haal uit de oven en garneer met verse basilicum.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!