Voor degene onder ons die koolhydraatarm wil eten is de bloemkoolpizza erg populair. Dit is hier een variatie op. Eet ze met een stukje witvis met zonnebloemkorst en een groen slaatje en je hebt een heerlijk maaltje.
Ingrediënten
- 400 g bloemkool
- 2 eieren
- 100 g geraspte kaas
- 1 el gedroogde oregano
- zout, peper
En verder nodig: bakplaat, vel bakpapier, bakring of ronde uitsteekvorm, keukenmachine
Bereiding en afwerking
- Verwarm de oven op 220-230 graden
- Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine (of hak hem heel fijn) Je kunt ook ‘bloemkoolrijst’ in de supermarkt koken voor als je nog sneller klaar wilt zijn.
- Roer de geraspte kaas, de (even losgeklopte) eieren, de oregano en wat peper en zout goed door de bloemkool.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en vul steeds een bakring met het bloemkoolmengsel en druk aan.
- Maak zoveel koekjes tot je bloemkool op is. Ik maakte er 9 maar als je ze kleiner maakt kun je er wat meer maken.
- Bak de koekjes 20 minuten in de hete oven en serveer
Deze koekjes kun je ook gebruiken als pizzabodems voor mini-pizza’s. Beleg ze na 20 minuten met tomatensaus en topping naar keuze en zet ze nog 5-10 terug in de oven.
De bloemkoolkoekjes kun je overigens ook makkelijk invriezen. Haal er dan zoveel als je nodig hebt uit de vriezer en leg ze bevroren zo’n 10 minuten in een hete oven. Voel dan even of ze goed zijn.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!