Deze cake komt natuurlijk het beste tot zijn recht in zo’n prachtige bakvorm van Nordic Ware. Maar uiteraard kun je hem in elke cake- of tulbandvorm maken. Houd je van citroen, dan kun je nog wat extra citroensap of citroenextract toevoegen nadat je de eieren er een voor een bijgevoegd hebt.

Voor de cake:

  • 375 gram bloem
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • ¼ theelepel zout
  • 250 gram zachte boter
  • 300 gram (riet)suiker
  • 4 eieren
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 190 ml crème fraiche of yoghurt

Voor het glazuur:

  • 4 eetlepels honing
  • 75 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • flinke scheut Limoncello
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en spray of vet je vorm in.
  • Zeef de bloem en meng met het bakpoeder, baking soda en het zout.
  • Mix in een andere kom de boter met de suiker luchtig, tot de suiker niet meer knispert. Kan ook in KitchenAid met platte menghaak.
  • Voeg dan een voor een de eieren toe.
  • Schraap af en toe het deeg mengsel van de randen van de kom.
  • Wanneer het mooi gemixt is, voeg je in drie delen de bloem toe, en dan de crème fraiche of yoghurt en de geraspte citroenschil. Meng eerst op lage snelheid. Mix alles dan nog 2 minuten op medium snelheid.
  • Schep het deegmengsel in de bakvorm. Bak 40 tot 50 minuten, tot de randen vrijkomen en een prikker er schoon uitkomt.
  • Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en stort daarna op een taartrooster.
  • Doe voor het glazuur de honing, poedersuiker en citroensap in een steelpannetje en verwarm zachtjes tot alle poedersuiker is opgelost. Voeg dan de Limoncello toe.
  • Lepel, kwast of giet het glazuur over de nog warme cake.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email