Deze biscuittaart met chocolademousse ziet er indrukwekkend uit maar maak jij in een handomdraai. Je bakt eerst een taart van biscuitdeeg en daarna vul en bestrijk je deze met chocolademousse. De bovenkant versier je helemaal naar keuze. Deze taart maakte ik met kerstmis en gebruikte koekjes, chocoladetruffels, Maltesers en ‘gouden’ hazelnootballen.  En als je hem nòg sneller wilt maken, koop dan een Dr. Oetker Basismix Biscuit Taart, dan ben je helemaal zo klaar!

Voor het beslag:

  • 5 eieren (M) op kamertemperatuur
  • 245 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel warm water
  • snuf zout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 eetlepel maïzena
  • springvorm van ± 24 cm doorsnee, vel bakpapier, bakspray

Voor de vulling en zijkant:

  • 2 potten chocolademousse
  • Voor de bovenkant:
  • chocoladetruffels
  • koekjes
  • Maltesers
  • hazelnootballen
  • poedersuiker of decoreersneeuw

En verder nodig:

  • springvorm van 24 cm doorsnee, vel bakpapier
  • Doe een vel bakpapier onderin de springvorm en spray of vet de randen in.
  • Breek de eieren in een vetvrije kom, voeg suiker, vanillesuiker, snuf zout en eetlepel warm water toe. Zet de mixer op de hoogste stand en meng het geheel 3 minuten. Zet de mixer dan op middelhoge stand en klop nog 7 minuten tot het mengsel lichtgeel en een schuimige massa geworden is.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. (hete luchtoven)
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en de maïzena en spatel het in delen voorzichtig door het ei-suikermengsel heen tot een egale massa. Je wilt niet dat alle lucht die je erin geslagen hebt weer verdwijnt dus gebruik echt een spatel.
  • Doe nu het biscuitdeeg-beslag in de springvorm en plaats hem voor ongeveer 40-45 minuten in de oven. Als je een sateprikker in de bodem kunt steken en hij komt er droog uit dan is de taart klaar.
  • Haal de taart uit de oven wacht 10 minuten. Snij dan de randen los, verwijder de springvorm en plaats hem dan op z’n kop op een rooster. Trek het bakpapier er rustig vanaf en laat de taart helemaal afkoelen.
  • Afmaken:
  • Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden zodat je twee lagen van gelijke dikte hebt.
  • Verdeel 1 pot chocolade mousse over het onderste deel van de taart.
  • Leg het tweede deel er weer bovenop.
  • Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de 2e pot chocolademousse.
  • Versier de taart met de chocoladetruffels, koekjes, Maltesers en hazelnootballen
  • Strooi eventueel nog met wat poedersuiker of decoreersneeuw over de taart.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email