Ga eens voor dit vrolijk vegetarisch luxe hoofdgerecht. Rechtstreeks uit de exclusieve groentekeuken van Gijs Kemmeren van Gkfoods. Daar kocht ik deze ‘dry-aged rode biet’. Hiervoor worden gigantische bieten van soms wel 2 kilogram per stuk minimaal 21 dagen gerijpt en langzaam ingedroogd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende portioneringen. Bestel er meteen ook een potje rode wijn-bietenjus bij. De biet bak je net als biefstuk even mooi bruin, om en om in de hete olie en/of boter. Zelfs de echt vleeseter zal versteld staan en zichzelf afvragen of hij een tournedos aan het eten is…
- Haal de bietstuk een uur van tevoren uit de verpakking en dep droog. Laat tussen keukenpapier buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de jus in een steelpan.
- Verhit een klont boter en een scheut olie in een koekenpan.
- Bestrooi de bietstukken met een snuf zout en een flinke draai uit de pepermolen.
- Bak de bietstukken net als biefstuk om en om mooi bruin aan.
- Serveer met de jus.
Bietstuk is lekker met hasselback aardappelen en een groene sla met stoofpeertjes en grof gehakte pecannoten.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!