Tiramisu met zoet bier, witte chocolade en rood fruit is een leuke variatie op een klassieker. In dit gerecht zit de smaaksterkte van het bier en gerecht op dezelfde lijn en geeft een heerlijke pairing. Je kunt vers rood fruit gebruiken in de zomer maar in de winter kun je ook met kersen uit de diepvries of uit een pot werken.
We gebruiken rauwe eieren in dit gerecht: zorg voor verse eieren en bewaar de tiramisu in de koelkast en niet langer dan 24 uur!
Voor 6 personen:
- 4 eieren
- 40 gram suiker
- 100 gram witte chocolade
- 50 ml volle melk
- 250 gram mascarpone
- 250 gram frambozen (of 250 gram kersen indien je kersenbier gebruikt)
- 100 ml frambozenbier (Lindemans framboise) of kersenbier (kriek)
- 20 lange vingers
- geroosterde amandelschilfers
- muntblaadjes
- Breek de eieren en splits de dooiers en de eiwitten.
- Klop de dooiers met de suiker schuimig.
- Verwarm de helft van de frambozen of kersen en pureer ze met de staafmixer of vork tot een coulis.
- Breek de chocolade in stukken en houd een stukje apart om er schaafsel van te maken ter decoratie
- Smelt de chocolade in de volle melk en roer de mascarpone er onder, voeg de eierdooiers/suiker toe en klop tot een homogeen mengsel.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarpone mengsel.
- Meng het bier met de coulis in een plat bord of schaal.
- Neem 6 mooie glaasjes of schaaltjes.
- Leg de lange vingers even in de bier-coulis, ze moeten doordrenkt worden maar niet te slap.
- Maak dan laagjes in de glaasjes of bakjes: lange vingers, frambozen, mascarpone mengsel tot alles op is maar eindig met mascarpone mengsel en hou een paar frambozen over.
- Laat minimaal 4 uur intrekken in de koelkast.
- Haal 30 minuten van te voren uit de koelkast en garneer met munt, chocolade schaafsel, amandelschaafsel en muntblaadjes.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!