Inspiratie voor dit geweldige recept komt van Veggilaine. Ik volg haar al een tijdje op Instagram en ze deelt echt fantastische vegetarische recepten. In dit bananenbrood maakt de miso het verschil en ik ga het dus zeker vaker maken. Wist je dat je bananenbrood goed in kunt vriezen? Ik doe dat per 2 plakjes zodat ik het s’ochtends makkelijk in m’n tas kan stoppen. Ook lekker om even op te warmen in je broodrooster.
- 3 rijpe bananen
- 1 el lichte miso
- 1 el warm water
- 60 g boter
- 2 eieren
- 50 g (kokosbloesem)suiker
- 110 g havermeel (fijngemalen havermout)
- 100 g amandelmeel
- 1 tl kaneel
- ½ tl nootmuskaat
- 1 tl bakpoeder
- Flinke snuf zout
- 50 ml melk (plantaardige of koemelk)
- 100 g pure chocolade
- 50 g pecannoten
- En verder nodig: kleine cakevorm, vel bakpapier
- Schep de miso in een bakje en los deze op met 1 el warm water.
- Smelt de boter in een pan en meng de gesmolten boter met de miso.
- Prak de bananen en voeg hier de eieren, suiker, melk en het miso mengsel aan toe.
- Voeg tot slot de droge ingrediënten toe. Schep als laatste de chocolade en pecannoten door het beslag.
- Bedek een bakvorm met wat bakpapier en bak het brood op 180 graden voor ongeveer 40 minuten.
- Prik er even in met een houten prikker om te kijken of het brood gaar is. Het brood mag zeker lekker smeuïg zijn en vooral niet droog.
- Stort het bananenbrood op een rooster en laat even afkoelen.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!