Nu we toch bijna allemaal wat meer aan huis gekluisterd zijn is dat een prima gelegenheid om een verantwoord maar lekker tussendoortje te maken! Mocht hij onverhoopt niet meteen opgaan dan kun je hem een paar dagen bewaren of in stukjes invriezen zodat je altijd snel iets lekkers bij de hand hebt. Deze bananentaart kun je desgewenst opleuken met een lik roomboter, wat zure- of slagroom maar zonder die extra’s is hij ook al vreselijk lekker!

Voor ongeveer 12 stukjes:

 

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels gemalen kardemom
  • mespunt zout
  • 5 rijpe bananen
  • 250 gram Griekse yoghurt 0%
  • 100 ml honing
  • 250 gram noten & zaden (pak 500 g Eat Natural)
  • En verder nodig: springvorm van 24 cm, vel bakpapier
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klem een vel bakpapier vast tussen de bodem en de ring van de sprinvorm. Vet of spray de rand in.
  • Zeef in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de kardemom en het zout.
  • Prak de bananen fijn, klop de eieren los.
  • Meng de bananen met de eieren en de honing. Dit kan in je keukenmachine of met een mixer maar gaat ook makkelijk met de hand.
  • Spatel het bakmeelmengsel door de bananenpuree. Meng er 200 gram van de noten & zaden doorheen.
  • Doe over in de springvorm en bestrooi met de resterende 50 gram noten & zaden.
  • Bak de cake in 50 minuten gaar in de oven. Controleer of een sateprikker er droog uitkomt om te controleren of de bananentaart gaar is. Laat hem eventueel nog een paar minuten langer in de oven staan.
  • Laat de taart even afkoelen voor je hem aansnijdt.

Dit recept komt uit de Allerhande van maart-april 2020.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!