Bananenbrood mislukt eigenlijk nooit. Het is een gerecht dat echt iedereen kan maken. Het is gezond, lekker en je kunt er naar eigen smaak mee variëren met noten en gedroogd fruit welke jij lekker vindt. Deze keer voegde ik ook geraspte wortel toe. Sommige mensen ontbijten ermee, anderen gebruiken hem als tussendoortje. Ook handig: in plakken snijden en invriezen en s’ochtends recht uit de diepvries je tas in.

  • 150 gram geraspte wortels
  • 3 rijpe bananen
  • 110 gram havermout
  • 110 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 3 el kaneel
  • 75 gram rozijnen
  • 3 handjes studentenhaver (of gewoon ongezouten noten)
  • 45 gram geraspte kokos
  • 2 el gembersiroop (of honing)

En verder nodig: een cakevorm

  • Verwarm de oven voor op 180 graden C. (hetelucht)
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik een siliconen cakevorm.
  • Prak de bananen fijn samen met de eieren. Doe dit met een vork of in de KitchenAid met platte menghaak.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en schep of meng goed door. Gebruik je hiervoor een keukenmachine doe dit dan niet te lang, anders worden je noten, rozijnen en wortel helemaal fijngemalen.
  • Doe het mengsel over in je bakvorm en bak het brood in ongeveer 50 minuten gaar.
  • Laat even afkoelen en stort op een rooster.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!