Maak de blits met dit eenvoudig te maken (pré)dessert of onderdeel van een uitgebreider nagerecht. Ook voor kinderen een leuk snoepertje.
Voor 6-8 ijslolly’s:
- 2 bananen
- 100 gram pure chocolade in stukjes
- wat gemengde noten (pistache, hazelnoot, amandelen)
- En verder nodig: satéprikkers of lollystokjes
- Schil de bananen en snijd ze in 3 of 4 gelijke stukken.
- Smelt de chocolade au bain-marie: doe de stukjes pure chocolade in een glazen schaal en plaats deze schaal in een warm/heet waterbad. Roer goed totdat alle chocolade is gesmolten en je een egale massa hebt.
- Hak de nootjes grof of doe dit in een kleine hakmolen.
- Prik elk stukje banaan aan een stokje en doop in de gesmolten chocolade.
- Bestrooi of rol de lolly door de nootjes.
- Laat de lolly’s even drogen, zet ze hiervoor in een glas.
- Als de chocolade hard is geworden, leg de lolly’s dan op een met bakpapier belegd bord of plankje in de vriezer. Haal ze vlak voordat je wilt serveren pas uit de vriezer.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!