Zodra het aspergeseizoen weer gestart is ben ik er altijd als de kippen bij. Er gaat toch niets boven kneiterverse asperges. Wij kunnen ze hier gelukkig bij de boer kopen, verser wordt het niet. Deze soep van verse asperges misstaat niet in een fijn voorjaarsmenu. De gerookte forel gaat er prima bij. En voor de liefhebbers wat croutons voor de bite. Voor een fluweelzachte soep voeg je 150 ml slagroom toe nadat je de soep gepureerd hebt. Gebruik dan minder bouillon.
Voor 4 personen:
- 1 kilo asperges, geschild
- 800 ml groentebouillon
- 1 ui, gesnipperd
- 125 gram gerookte forelfilets, in stukjes
- kneepje citroensap
- vers gemalen peper en zout
- olijfolie
- croutons
- En verder nodig: blender of staafmixer
- Snijd de asperges in stukjes.
- Verhit wat olie in een soeppan en bak de gesnipperde ui op middelhoog vuur. Zorg dat de ui niet bruin wordt.
- Schep de asperges erdoor en bak een paar minuten mee zonder dat ze kleuren.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Zet als de bouillon kookt het vuur wat lager en houd voor zo’n 15 minuten net tegen de kook aan.
- Pureer de soep met een staafmixer of doe over in een blender. Doe terug in de pan, voeg naar smaak een klein beetje citroensap, peper en zout toe.
- Doe de soep in borden of kommen en verdeel de stukjes forel. Serveer met croutons.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!