Beschik jij over een stoomoven of heb je een sous vide cooker dan raad ik je aan eens asperges sous vide te bereiden. Hierdoor behoud je de maximale smaak want er gaat niets met het kookwater verloren. Ook vergeleken met stomen vind ik ze sous vide bereid nòg smaakvoller. Het is handig als je een vacumeerapparaat hebt. Ik kocht er jaren geleden eentje voor €75,- van Solis en gebruik hem vaak en naar tevredenheid. Maar heb je er geen dan werken zip-loc zakjes ook uitstekend.
Voor 2 personen:
- 1 kilo asperges
- klontje boter
- peper, zout
- 1 ei, hard gekookt
- 150 gram lekkere ham
En verder nodig: stoomoven of sous vide cooker, vacumeerapparaat.
- Schil de asperges vanaf het kopje en snijd van de onderkant van de asperges een stukje af.
- Doe de asperges in een vacumeerzak met een klontje boter, wat peper en zout. Je kunt ook verse kruiden toevoegen als bijvoorbeeld salie, foelie of dille. Trek de zak vacuüm.
- Leg de asperges in de stoomoven, stel deze in op 90 graden en 45 minuten.
- Kook het eitje als je dit nog niet gedaan had. Snijd hem door als hij nog warm is en haal het eigeel eruit. Druk het eiwit en eigeel afzonderlijk door een zeef met een bolle kant van een lepel. Zo krijg je ‘sneeuw’ van eiwit en eigeel. Dit oogt mooi op je bord.
- Als de asperges klaar zijn knip je een hoekje van de vacumeerzak en laat je het vocht weglopen.
- Leg de asperges bij voorkeur op voorverwarmde borden, garneer met het ei en serveer er wat ham en eventueel wat botersaus bij.
Dit gerecht is lekker met deze krieltjes.Â
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!