Een pittig hapje vooraf of bij de borrel. Artisjokkenbodems zijn overal verkrijgbaar in blik; in plaats van machego (een Spaanse schapenkaas) kun je ook een andere pittige kaassoort gebruiken zoals parmezaan of een pittige geitenkaas.
Ook heel leuk in combinatie met andere tapas zoals patatas bravas, gehaktballetjes in cognacsaus, gevulde tomaten met avocado, pincho’s met sprot en salsa, inktvis in sherrysaus.
- 8 artisjokkenbodems (blik)
- 100 gram manchego of andere pittige harde kaas
- 100 gram chorizo
- 2 el groene olijven
- 2 zongedroogde tomaatjes
- 2 el olijfolie
- Versgemalen peper
- Laat de bodems goed uitlekken.
- Snijd de kaas en chorizo in dunne reepjes of blokjes.
- Hak de olijven en tomaat fijn.
- Meng de olijfolie met olijven, tomaat, peper tot een dressing.
- Schep de kaas en chorizo door de dressing.
- Proef en voeg eventueel peper en zout toe.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!