Muffins met appel, vanille en kaneel. Een razendsnel recept, meestal heb je alle ingrediënten wel in huis en heel lekker! Dé tip voor cakebeslag is dat je de bloem als laatste moet toevoegen en niet te lang moet mengen of kneden. Kneden is goed voor brood maar fataal voor cake! Dat heeft weer te maken met het eiwit in de tarwe, gluten. Dat eiwit wil je juist “rustig” houden in een luchtige, zachte cake. Daarom moet je de bloem ook altijd gezeefd toevoegen; je krijgt dan geen klontjes en je kunt de bloem snel mengen met het boter-ei-suiker mengsel. Veel succes!

Voor 6 muffins:

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel of 100 gram patentbloem met 1,5 tl bakpoeder
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 0,5 tl vanilleextract
  • 1 tl kaneel
  • 2 kleine eieren
  • 1 kleine rode appel
  • Muffinblik (voor 6 muffins)
  • Papieren muffinvormpjes
  • Meng de boter met de suiker zorgvuldig tot een homogene en romige massa.
  • Voeg een voor een de eieren toe en laat opnemen in de massa.
  • Voeg het vanille extract toe
  • Voeg tenslotte het zelfrijzende bakmeel toe.
  • Meng het meel zo snel mogelijk door het mengsel (bij voorkeur met de machine op lage stand of met de hand m.b.v. een spatel).
  • Zet de papieren vormpjes in het blik
  • Vul ze tot de rand
  • Snij de appel in 4-en en verwijder het klokhuis (schillen niet nodig)
  • Snij de kwarten in dunne gelijkmatige plakjes (maan-vormig).
  • Strooi de kaneel over de appelschijfjes en hussel ze.
  • Steek dan de appelschijfjes mooi naast elkaar in het beslag (zie foto beneden).
  • Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht) of 200 graden Celsius (boven-onderwarmte).
  • Bak de muffins gaar in 30 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!