Wil je snel een prachtig klein gebakje op tafel zetten? Maak dan deze mini-taartjes met appel en custard pudding. Door de appel dun te schaven en de plakjes mooi op te rollen lijken het net roosjes; zeker als je voor rode appel kiest!

Klaar in 45 minuten!

Deeg (voor 18 stuks, muffin formaat)

  • 2 grote eieren of 3 kleine
  • 100 gram suiker
  • 80 gram zonnebloemolie
  • 380 gram patentbloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 tl vanille essence

Custardpudding en appel

  • 250 ml melk
  • 20 gram of 2 eetlepels custardpoeder (van dr. Oetker, kost niks en blijft jaren goed)
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 groot stuk schil (met de dunschiller) van een citroen
  • 2 appels
  • el citroensap
  • poedersuiker

Een muffinvorm (voor 6 of 9 stuks); afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt maken gebruik je vorm meerdere keren achter elkaar.

  • Meng alle ingredienten voor het deeg door elkaar met je handen of met de mixer/keukenmachine tot een stevige deegbal.
  • Vorm een bol en strooi wat bloem op de aanrecht en leg de bol er op.
  • Maak de custard door de melk te verwarmen met de citroenschil.
  • Roer het custardpoeder los in een apart glaasje met een beetje melk.
  • Los de suiker op in de melk.
  • Voeg het custard-melk mengsel toe en laat binden tot een gladde pudding (roer goed).
  • Haal de schil er uit.
  • Zet apart (niet koelen).
  • Rol dan het deeg uit (in porties, afhankelijk van je muffinvorm 6 of 9) tot een dunne lap.
  • Bebloem hiervoor het aanrecht goed zodat het niet plakt.
  • Steek rondjes uit die net iets groter zijn dan de doorsnede van het vormpje.
  • Druk het deeg in de vormpjes zodat er een randje ontstaat.
  • Lepel in elke deegbakje een eetlepel pudding.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden C (boven-onderwarmte) of 170 graden C (hete-lucht oven).
  • Snij dan de appel in 4 parten (niet schillen!) en haal het klokhuis er netjes uit.
  • Schaaf dan partjes met een dunschiller, een benriner mandoline of een kaasschaaf die dun schaaft.
  • Rol dan de appelschijfjes voorzicht in elkaar tot een roosje.
  • Druk de roosjes in de pudding.
  • Bak de taartjes in 20 minuten gaar en bruin.
  • Haal ze voorzichtig en meteen uit de vormpjes en laat afkoelen.
  • Maak en bak dan de volgende serie(s).
  • Bestrooi na afkoelen met poedersuiker.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email