Wil je snel een prachtig klein gebakje op tafel zetten? Maak dan deze mini-taartjes met appel en custard pudding. Door de appel dun te schaven en de plakjes mooi op te rollen lijken het net roosjes; zeker als je voor rode appel kiest!
Klaar in 45 minuten!
Deeg (voor 18 stuks, muffin formaat)
- 2 grote eieren of 3 kleine
- 100 gram suiker
- 80 gram zonnebloemolie
- 380 gram patentbloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 tl vanille essence
Custardpudding en appel
- 250 ml melk
- 20 gram of 2 eetlepels custardpoeder (van dr. Oetker, kost niks en blijft jaren goed)
- 3 eetlepels suiker
- 1 groot stuk schil (met de dunschiller) van een citroen
- 2 appels
- el citroensap
- poedersuiker
Een muffinvorm (voor 6 of 9 stuks); afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt maken gebruik je vorm meerdere keren achter elkaar.
- Meng alle ingredienten voor het deeg door elkaar met je handen of met de mixer/keukenmachine tot een stevige deegbal.
- Vorm een bol en strooi wat bloem op de aanrecht en leg de bol er op.
- Maak de custard door de melk te verwarmen met de citroenschil.
- Roer het custardpoeder los in een apart glaasje met een beetje melk.
- Los de suiker op in de melk.
- Voeg het custard-melk mengsel toe en laat binden tot een gladde pudding (roer goed).
- Haal de schil er uit.
- Zet apart (niet koelen).
- Rol dan het deeg uit (in porties, afhankelijk van je muffinvorm 6 of 9) tot een dunne lap.
- Bebloem hiervoor het aanrecht goed zodat het niet plakt.
- Steek rondjes uit die net iets groter zijn dan de doorsnede van het vormpje.
- Druk het deeg in de vormpjes zodat er een randje ontstaat.
- Lepel in elke deegbakje een eetlepel pudding.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C (boven-onderwarmte) of 170 graden C (hete-lucht oven).
- Snij dan de appel in 4 parten (niet schillen!) en haal het klokhuis er netjes uit.
- Schaaf dan partjes met een dunschiller, een benriner mandoline of een kaasschaaf die dun schaaft.
- Rol dan de appelschijfjes voorzicht in elkaar tot een roosje.
- Druk de roosjes in de pudding.
- Bak de taartjes in 20 minuten gaar en bruin.
- Haal ze voorzichtig en meteen uit de vormpjes en laat afkoelen.
- Maak en bak dan de volgende serie(s).
- Bestrooi na afkoelen met poedersuiker.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!