Een antipasto (meervoud: antipasti) is een Italiaans aperitiefhapje dat traditioneel voor het avondmaal geserveerd wordt. Antipasti betekent letterlijk voor de maaltijd en duidt een vrij lichte schotel aan. Een antipasto wordt door een gemiddelde Italiaan vaak geserveerd als een plakje serranoham of prosciutto, maar ook een paar plakjes mozzarella of een handjevol amandelen of olijven. Antipasti kunnen worden geserveerd als simpel voorgerecht maar ook als een (vaak) relatief gezond hapje voor tussendoor. Van die kleine hapjes die je eetlust opwekken en zo gezellig staan op tafel. Steek ze voor de verandering eens op een stokje!
- houten prikkers of stokjes
- mozzarella-balletjes
- olijven
- snoeptomaatjes
- stukjes gedroogde tomaat op olie
- plakjes salami of serranoham
- verse basilicum of wat blaadjes rucola
- steek alles om en om op houten prikkers
- leg op een schaal of prik in een houten blok met gaatjes
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!