Zin in brood maar geen zin om te kneden en geen tijd om het te laten rijzen? Maak dan eens een cornbread. Razendsnel gemaakt! Dit Amerikaanse maisbrood is heel lekker bij de barbecue of bij winterse maaltijdsoepen. Ik gebruikte een gietijzeren Lodge pan maar je bakt dit brood ook prima in een ronde springvorm (bedek wel met bakpapier) of cakevorm. Voeg toe wat jij lekker vindt, met kaas en jalapeño pepers vind ik hem het lekkerst!
- 150 g fijn of medium gemalen maismeel
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 400 ml karnemelk
- 2 eieren losgeklopt
- 100 g maiskorrels (diepvries, vers of potje)
- 100 g geraspte belegen kaas
- jalapeño pepers in ringetjes gesneden (als je van pittig houdt)
- klont boter
En verder nodig: gietijzeren (Lodge) pan (ca 23 cm Ø) of een cakevorm
- Verwarm de oven tot 210°C.
- Meng in een kom maismeel, bloem, bakpoeder, zout en suiker.
- Schenk er de karnemelk bij, voeg de eieren toe en roer tot een glad beslag.
- Voeg maiskorrels, geraspte kaas en flink wat versgemalen peper toe en meng goed.
- Vet de pan of cakevorm goed in met boter of gebruik bakspray.
- Schenk het beslag in de pan of de cakevorm.
- Verdeel eventueel de jalapeño pepers erover.
- Bak het maisbrood in het midden van de oven in 20-25 min goudbruin en gaar, een houten prikker moet er schoon uitkomen, anders nog wat langer bakken.
- Als het brood klaar is, haal het dan uit de oven en laat het een paar minuten staan voordat je het uit de pan of vorm haalt.
Het brood is het lekkerste als het nog een beetje warm is. Je kunt het niet zo lang bewaren dus liefst dezelfde dag opeten.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!