Pannenkoeken of van die fluffy pancakes, voor velen een ‘guilty pleasure’. Eenvoudig te maken als ontbijt of lunch. De truc om je pancakes extra luchtig te maken zit hem in de eieren: het apart kloppen van de eiwitten. Probeer het maar eens, je zult het verschil merken. Het beslag kun je gerust 2-3 dagen in de koelkast bewaren dus gooi het niet weg als je teveel hebt gemaakt. De avond van tevoren het beslag maken is dus ook een prima mogelijkheid!

Voor ongeveer 15 pancakes

  • 3 eieren, gesplitst
  • 125 gram tarwe- of speltbloem naar keuze
  • 200 ml karnemelk of melk (amandelmelk kan ook)
  • 1 el honing of ahornsiroop (maple syrup)
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • boter of olie om in te bakken

Topping naar eigen smaak:

  • jam
  • zure room
  • blauwe bessen
  • honing of ahornsiroop
  • Klop de eiwitten in een vetvrije(!) kom stijf.
  • Kluts de eidooiers met de honing of ahornsiroop door elkaar.
  • Voeg de bloem, kaneel en een snuf zout bij de eierdooiers.
  • Voeg de (karne)melk toe en mix met mixer, garde of in KitchenAid tot een glad beslag. Spatel hier het opgeklopte eiwit voorzichtig Zo krijg je een luchtig beslag.
  • Je kunt het beslag gerust van te voren maken, bijvoorbeeld de avond voor je ontbijt.

 

  • Smelt wat boter of olie een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Schep van het beslag kleine hoopjes (8-10 cm) in de pan.
  • Bak de pancakes tot er luchtbelletjes ontstaan aan de bovenkant en draai ze dan om.
  • Houd ze warm onder aluminiumfolie of in de oven.
  • Serveer de pancakes naar eigen smaak met lekkere jam, zure room, blauwe bessen en wat poedresuiker, honing of ahornsiroop.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!