Veel sneller dan dit Italiaanse dessert kun je ze niet maken. Affogato, Italiaans voor verdronken, is een dessert wat maar uit twee ingrediënten bestaat: ijs & sterke espresso. De hete espresso giet je over het koude ijs, naar smaak strooi je er eventueel wat toppings over en klaar ben je. Ik gebruikte roomijs met karamel, maar je kunt ook ijs met noten of chocolade gebruiken. De liefhebbers voegen er nog een scheut (amandel)likeur aan toe of zetten er een glaasje naast. Cantuccini smaken er ook prima bij en daar kun je ook lekker mee dippen!
- 2 bolletjes ijs per persoon
- 1 glaasje sterke espresso per persoon
- naar wens: wat koekkruimels, chococoladekrullen, cantuccini
- Doe 2 bolletjes ijs in een glas
- Giet er een vers gezette, hete espresso overheen
- Garneer met wat toppings naar keuze
- Serveer direct
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!