Een variant op de pruimentaart elders op deze website. Want je kunt hem natuurlijk ook met verse abrikozen maken! Lekker in combinatie met wat grof gehakte pecannoten. De echte zoetekauwen raspen er nog wat witte chocolade over. Maar met een beetje poedersuiker is hij ook niet te versmaden!
- 215 g tarwebloem
- 50 g poedersuiker en wat om te bestrooien
- ½ tl zout
- 100 g koude boter
- 2 middelgrote eieren
- 500 g verse abrikozen
- 50 g pecannoten
- 250 g vanillekwark
- springvorm of ronde schaal van ongeveer 25 cm doorsnee
- Zeef 175 gram bloem en de poedersuiker boven een kom.
- Verdeel de boter in kleine blokjes.
- Voeg het zout, de boter en het ei aan de bloem toe.
- Meng alles snel door elkaar; kneed het met koele handen tot een soepel deeg. Je kunt het deeg ook mengen in de KitchenAid of keukenmachine met de deeghaak.
- Vorm het deeg tot een bal, draai in folie en laat deze 30-45 minuten in de koelkast rusten.
- Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten.
- Hak de pecannoten grof.
- Meng het tweede ei door de vanillekwark.
- Roer 40 gram gezeefd bloem door het kwarkmengsel.
- Vet de vorm in met boter of gebruik bakspray.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Duw het deeg uit in de vorm.
- Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en leg de pruimen erop met de snijkanten naar boven. Strooi de pecannoten erover.
- Schuif de taart iets onder het midden in de oven en bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen of eet lauwwarm.
- Bestrooi met wat poedersuiker of rasp er witte chocolade overheen.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!