Een pizza zonder tomatensaus wordt ook wel een “pizza bianca” genoemd, een witte pizza.
Dit is een leuke variant met aardappel en een eitje. Je kunt hem ook een keer proberen met een laagje tomatensaus; is vast en zeker ook heerlijk! Door het eitje is het ook een mooi Paas gerechtje!
Voor 4 personen:
- 1 portie kant en klaar pizzadeeg (rol): koeling supermarkt
- 8 kleine aardappelen met schil
- 3-4 el olijfolie
- 4 kleine eieren
- Philadelphia roomkaas
- Zeezout en versgemalen peper
- Verse (of gedroogde tijm
- Rol het deeg uit en deel het in 4-en.
- Vorm het deeg in cirkels (of ovalen).
- En leg het op bakpapier op bakplaten
- (Je kunt er ook voor kiezen om het deeg als grote rechthoek op een bakplaat te leggen en te beleggen als 4 rechthoeken met een ei in het midden van elke rechthoek en na het bakken in 4-en te snijden).
- Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
- Schaaf de aardappelen met schil zeer dun met een kaasschaaf of mandoline (of keukenmachine, indien je die hebt).
- Wentel de plakjes aardappel door de olijfolie.
- Besmeer het deeg met een laagje roomkaas.
- Leg dan de aardappelschijfjes in cirkels of vierkanten (beetje dakpansgewijs) op het deeg.
- Breek boven elke pizza (of elk vierkant) een ei.
- Bak gedurende 5 minuten (of iets langer of korter, let goed op) totdat ei net gestold is en de randen knapperig en de aardappelschijfjes goudbruin.
- Bestrooi met zout, peper en tijm.
- Meteen opeten!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!