Zin in een lekkere, voedzame maar ook snelle soep? Dan is deze aardappel-rucolasoep echt een aanrader! Geschikt als voorgerecht, amusesoepje maar ook als maaltijdsoep. In dat laatste geval maak je hem iets dikker of serveer je er bijvoorbeeld uitgebakken plakjes bacon bij. Of garneer deze soep met een lepeltje groene pesto en wat geroosterde pijnboompitjes.
- 3 sjalotjes of 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 flinke tenen knoflook, fijngehakt
- 150 gram rucolasla
- 400 gram aardappelen, geschild en in blokjes
- 125 ml slag- of kookroom
- 1 liter groentebouillon
- flinke scheut olijfolie
- beetje citroensap
- en verder nodig: staafmixer
- Fruit in een soeppan de sjalotjes en knoflook aan in een flinke scheut olijfolie.
- Voeg de aardappelblokjes toe en bak even mee.
- Voeg de rucola toe en daarna de bouillon.
- Breng de soep aan de kook voor 15-20 minuten. De aardappelblokjes moeten gaar zijn.
- Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Niet te lang anders kan de soep slijmerig worden door het zetmeel in de aardappel.
- Roer de slagroom erdoorheen en breng op smaak met versgemalen witte peper en zout en een kneepje citroensap.
- Schep de soep in kommen of borden en serveer eventueel met uitgebakken plakjes bacon.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!