Lekker kan soms zo simpel zijn. Dit gerecht is daar een goed voorbeeld van. Knolselderij door de aardappelpuree is sowieso een heerlijke combinatie. Maak er stoofvlees bij en garneer het met behulp van een kook-, bakring op je bord. Wedden dat jij applaus krijgt?!
- 1 flinke knolselderij (ca. 1 kg)
- 800 gram aardappels
- 50 gram boter
- 150 ml volle melk of slagroom
- klein scheutje citroensap
- snuf nootmuskaat
- zout en versgemalen zwarte peper
- stoofvlees (voor een lekker recept klik hier)
- Schil de knolselderij en snijd hem in stukjes van ongeveer 2,5 centimeter.
- Schil ook de aardappels en snijd ze in grove stukken.
- Breng de groentes samen aan de kook in een ruime pan water met zout.
- Kook ze in ongeveer twintig minuten gaar.
- Giet ze af en stamp ze tot een puree of gebruik een pureeknijper.
- Voeg de boter, de melk (room), nootmuskaat, zout en versgemalen zwarte peper toe en roer alles goed door. Voeg een scheutje citroensap toe en meng nog eens goed door.
- Plaats een kookring op een bord. Schep tot ongeveer 2/3 puree in de ring en druk aan. Schep hierop het stoofvlees, druk aan en verwijder de kookring.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!