Had jij dat al eens gemaakt? Panna cotta van asperges? Echt heel lekker en zacht van smaak. Panna cotta leent zich bij uitstek voor een diner dat je grotendeels voor wilt bereiden zodat je op de avond zelf niet lang meer in de keuken hoeft te staan. Ook makkelijk te maken als je veel eters aan tafel hebt. En natuurlijk ook in kleine glaasjes te maken om als amuse of hapje te serveren. Bijgaand recept is voor 6 personen maar je past de hoeveelheden makkelijk aan als je met minder of meer eters bent.
Voor 6 personen als voorgerecht:
- 400 gram geschilde asperges
- 200 ml slagroom
- 200 ml volle melk
- 10 ml honing
- 5 gram mosterd
- beetje citroensap
- 3 blaadjes gelatine
- peper, zout
En verder nodig: blender of staafmixer
- Snijd de asperges in vier of vijf stukjes.
- Gaar de aspergestukjes in de melk en de slagroom. Doe dit ongeveer 12-14 minuten, houd het mengsel net tegen de kook aan.
- Als de stukjes bijna gaar zijn week je de gelatineblaadjes alvast in een kom met koud water.
- Doe de aspergestukjes met de melk en de room over in een blender of gebruik een staafmixer. Voeg de honing, de mosterd en een beetje citroensap toe en mix het geheel fijn. Breng op smaak met zout en (witte) peper. Proef of je nog iets toe moet voegen en doe het mengsel terug in de pan. (vuur uit)
- Knijp de gelatine goed uit en roer door het warme mengsel. Roer goed door en laat even afkoelen.
- Giet nu in glaasjes of schaaltjes en laat een paar uur in de koelkast opstijven. Haal wel voor het serveren uit de koelkast, op kamertemperatuur is de smaak beter.
- Garneer met de rivierkreeftjes.
Wist je dat je panna cotta heel goed in kunt vriezen? Dus wil jij mooi siliconen vormpjes gebruiken, vries de panna cotta na het opstijven dan in. In bevroren toestand zijn de vormpjes heel goed te lossen.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!