Een hele vrolijke borrelhap of leuke hartige traktatie. Niet ingewikkeld en ook gemakkelijk voor te bereiden. Bewaar de prikkers dan wel onder plasticfolie om uitdrogen te voorkomen. Of draai de strak opgerolde wraps in plastic folie en snijd ze pas vlak voordat je ze gaat serveren. Uiteraard kun je naar wens variëren met de vulling. Denk ook eens aan plakjes ham of gerookte kipfilet, komkommer, rode paprika, zalm, tonijn of plakjes kaas en pesto. Kun je geen wortel- of bietenwraps krijgen, dan gebruik je de standaard tortillawraps en varieer je evengoed met de vulling!
Voor 30 stokjes:
- 5 wortel tortillawraps (No Fairytales, Albert Heijn of Jumbo)
- 5 bieten tortillawraps (No Fairytales, Albert Heijn of Jumbo)
- 5 gewone tortillawraps
- 200 g hummus pikant
- 200 g zuivelspread naturel
- 200 gram roomkaas met kruiden (Boursin)
- 50 g gezouten pecannoten, grof gehakt
- 50 gram ongezouten pecannoten, grof gehakt
- 50 g gerookte amandelen, grof gehakt
- half potje rode uiencompote
- 150 gram gemengde sla
- 30 stokjes
- Verwarm de tortilla’s heel even in de magnetron, stoomoven of 10 sec. per kant in een koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur. Je doet dit om ze zacht te maken zodat je ze makkelijk kunt rollen zonder dat ze breken.
- Bestrijk de 5 wortelwraps met de hummus. Laat steeds een buitenrand van 2-3 cm onbedekt. Bestrooi met de grof gehakte, gezouten pecannoten.
- Bestrijk de 5 bietenwraps met de zuivelspread. Laat steeds een buitenrand van 2-3 cm onbedekt. Bestrooi met de grof gehakte, gerookte amandelen.
- Bestrijk de gewone tortillawraps met de kruidenroomkaas en daarna met een laagje rode uiencompote. Laat weer een buitenrand van 2-3 cm onbedekt. Bestrooi met de grof gehakte, ongezouten pecannoten.
- Beleg alle wraps met de slamelange. Rol de wraps dan zo strak mogelijk op.
- Snijd de uiteinden van de wraps eraf (ca. 3-4 cm aan beide kanten). Snijd wat overblijft in 6 gelijke, mooie stukken.
- Prik de rolletjes aan de houten prikkers, wissel af met kleur en vulling.
- Leg ze op een mooie schaal of zet ze in een hoog glas. Of steek ze in houten blokken met gaatjes.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!